Aliment-minune! Oul are proprietatea de a reduce cu 50% riscul de cancer la sân

 

 

Dacă, până de curând, se recomanda să consumăm cu moderaţie acest aliment, cercetătorii vin cu veşti bune: oul nu ne creşte colesterolul şi nu îmbolnăveşte inima. În plus, are şi o mulţime de beneficii pentru organism.

 

 

Potrivit studiilor, un ou pe zi poate preveni cataracta şi degenerescenţa maculară, principala cauză a orbirii la persoanele în vârstă. Oul are această caracteristică datorită conţinutului de luteină şi zeaxanthin, doi antioxidanţi puternici ce previn apariţia afecţiunilor oculare.

 

Scade riscul de infract

 

Desi se spune că ouăle nu sunt recomandate cardiacilor din cauza conţinutului mare de colesterol, cercetătorii americani vin să infirme acest mit. Ei susţin că nu există nicio legătură între consumul de ouă şi bolile de inimă. De fapt, persoanele care le includ frecvent în meniu îşi scad riscul apariţiei cheagurilor de sânge şi, implicit, de producere a unui infarct.

 

Ideal: unul pe zi

Se credea că ouale cresc nivelul colesterolului însă oamenii de ştiinţă au demontat acest mit. După ce s-a demonstrat că grăsimile saturate sunt cele care influenţează în cea mai mare măsură nivelul colesterolului, majoritatea nutriţionistilor le recomandă celor care vor să ducă o viaţă sănătoasă, să consume un ou pe zi. Mai mult, studii recente arată că  riscul de cancer la sân scade cu aproape 50% la femeile care mănâncă cel puţin şase ouă pe săptămână.

 

 

Întreţine părul şi unghiile

 

Tot ouăle te ajută să ai păr şi unghii frumoase şi sănătoase, datorită conţinutului de vitamine şi minerale. Persoanele care îşi doresc să le crească părul mai repede trebuie să mănânce mai des ouă. Mai ales dacă se confruntau şi cu o lipsă de vitamina B12, ouăle constituie alegerea perfectă.

Ce vitamine şi minerale conţine

  • Vitamina A – bună pentru piele
  • Vitamina D -întăreşte oasele
  • Vitamina E – protejează celulele împotriva oxidării
  • Fier – favorizează înmulţirea celulelor roşii
  • Calciu şi zinc – bune pentru dinţi şi oase
  • Iod- ajută la buna funcţionare a tiroidei)
  • Seleniu- creşte imunitatea organismului

 

 

300 de micrograme de choline – substanţă ce ajută la funcţionarea creierului, sistemului nervos şi cardiovascular – conţine un gălbenuş de ou

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *