Anunţul ministrului Justiţiei, la un an de la fuga lui Sebastian Ghiţă din România. „Acesta e ultimul răspuns pe care l-am primit. Voi merge în Serbia”

Anunţul ministrului Justiţiei, la un an de la fuga lui Sebastian Ghiţă din România. „Acesta e ultimul răspuns pe care l-am primit. Voi merge în Serbia”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, marţi dimineaţă, că se va deplasa în Serbia şi va discuta cu omologul său sârb despre extrădarea lui Sebastian Ghiţă, precizând însă că nu poate fi vorba în niciun fel de o grăbire a anchetei.

“Judecătorii din Serbia sunt independenţi, precum judecătorii din România. Ministerul Justiţiei a transmis toate documentele solicitate. Periodic, Ministerul Justiţiei se interesează de evoluţia cauzei, ultimul răspuns pe care l-am primit: urmează ca instanţa să stabilească termen şi să decidă”, a declarat, marţi dimineaţă, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Acesta a anunţat că a făcut demersuri pentru a merge personal în Serbia.

“Este foarte posibil, de fapt am făcut demersuri ca să realizez o deplasare în Serbia, să am o întrevedere oficială cu ministrul Justiţiei din Serbia, pentru a mă documenta la faţa locului, dar în niciun caz pentru a grăbi procesul pentru că niciun oficial din Serbia sau din altă parte nu poate interfera în procesul legislativ din România, nu poate interfera în înfăptuirea actului de justiţie din România”, a completat Tudorel Toader.

Sebastian Ghiţă a fost eliberat, la finele lunii mai, în Serbia, după ce a plătit o cauţiune de 200.000 de euro, neavând însă voie să părăsească Belgradul.

Fostul parlamentar a fost prins în Belgrad, pe 13 aprilie. Reţinerea lui Sebastian Ghiţă s-a făcut la ora 23.45, acesta fiind pe o stradă din Belgrad, alături de fratele său. La legitimare, Ghiţă a prezentat un act de identitate şi un permis sloven, în timp ce fratele său le-a dat poliţiştilor actele reale.

În România, fostul parlamentar a fost văzut ultima oară în noaptea dinspre 19 spre 20 decembrie 2016, când pleca de la un eveniment organizat de SRI. Acolo a participat în calitatea sa de membru al comisiei parlamentare de control, moment în care poliţiştii care îl filau, la cererea procurorilor, l-au pierdut. Potrivit unor surse, Ghiţă conducea pe DN1 cu peste 200 km/h, iar la un moment dat un alt autoturism i-ar fi blocat pe poliţişti. Ulterior, maşina lui Ghiţă a fost găsită la locuinţa sa, astfel că poliţiştii au crezut că doarme.

SURSA: GANDUL.INFO

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *