Carmen Dan, la Parchetul General

Carmen Dan, la Parchetul General pentru clarificarea unor aspecte legate de dispozitivul de înregistrare găsit de aceasta în apartamentul în care locuieşte. Articol preluat de pe site-ul www.agerpres.ro.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, s-a prezentat joi dimineaţa la Parchetul General, pentru a fi audiată în legătură cu dispozitivul de înregistrare găsit în locuinţa sa.

La intrarea în sediul Parchetului, Carmen Dan nu a vrut să răspundă la întrebările jurnaliştilor.

În noiembrie 2017, Carmen Dan a anunţat că a găsit în apartamentul în care locuieşte cu chirie un dispozitiv de înregistrare şi a sesizat Poliţia pentru demararea unei anchete.

Ministrul de Interne declara atunci că a făcut plângere pentru violare de domiciliu.

„Am găsit în locuinţa mea un dispozitiv care, după prima verificare, pare un dispozitiv de înregistrare audio (…) într-una dintre camerele din apartamentul în care locuiesc. Fac precizarea că nu locuiesc într-o locuinţă a RAAPPS-ului şi în momentul în care am descoperit acest dispozitiv am procedat, aşa cum era normal şi firesc, am sesizat organul competent, Poliţia Română, care a făcut demersurile necesare. Înţeleg că s-a înregistrat un dosar penal. (…) Aş prefera să nu dau foarte multe amănunte, pentru că sunt informaţii care fac parte din ancheta penală. Am avut surpriza să constat că într-o priză de telefon, e oarecum suspect până şi locul unde era amplasat dispozitivul, am găsit acest dispozitiv. Era mascat în interiorul acelei prize, nu era un dispozitiv la vedere. (…) Era un dispozitiv care era conectat la o sursă de alimentare şi înţeleg că avea şi o baterie care probabil alimenta dispozitivul când s-ar fi întrerupt sursa de energie”, explica ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *