Clanul Firea-Pandele își numește prefect la București

Consilierul personal al Gabrielei Firea, Speranța Clișeru,  a fost numită joi, prin Hotărâre de Guvern, Prefect al Capitalei. Totodata, Executivul a hotarat incetarea exercitarii functiei de prefect al municipiului Bucuresti de catre Adrian Petcu.

Speranța Clișeru a fost numită în 2016 consilier personal al primarului Gabriela Firea, anetrior ea fiind administrator public al orasului Voluntari, considerata mana dreapta a lui Florin Pandele, primarul orașului și soțul Gabrielei Firea.

Conform Legii, Prefectul veghează la respectarea legislației de către primari și are dreptul să atace actele administrative emise de aceștia în contencios administrativ.

Decizia a fost comentată de consilierul general PNL Ciprian Ciucu: „Fiți atenți la schema asta! Speranța Cilșeru, omul de casă al familiei Pandele-Firea, fosta șefa de cabinet a lui Firea, renunță la poziții bănoase prin CA-urile firmelor lui Firea și dă concurs pe un post de funcționar din primărie. Și îl câștiga (wink, wink) . Moment în care începe presa să mă întrebe pe mine, DE CE? De ce ar renunța Clișeru la așa ceva pentru o amărâtă funcție de funcționar? și răspunsul vine azi: că trebuia să fie funcționar public că să o poată pune prefect la București! Și așa Bucureștiul devine o afacere de casă a lui Pandele. Hai, cereți-mi să sesizez prefectul… Bravo mă, Pandele, nu ne-am dat seama”, a scris Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *