Google, amendată cu 4,3 miliarde de euro de Comisia Europeană pentru concurență neloială

Compania americană Google a primit o amendă de 4,3 miliarde de euro de la Comisia Europeană pentru concurenţă neloială în ceea ce priveşte sistemul de operare Android.

În plus, Google ar putea fi obligată să renunţe la practicile sale, asta însemnând că Android nu va mai veni la pachet cu aplicaţii din suita Google preinstalate pe cele mai populare telefoane din lume, indiferent că vorbim despre terminale produse de Samsung, Huawei, LG sau alţii, care folosesc o versiune cu interfaţă modificată a sistemului de operare.

Această decizie ar putea deteriora și mai mult relațiile comerciale dintre SUA și UE.

În ceea ce priveşte producătorii care folosesc o platformă Android pură, printre care şi Nokia, decizia Comisiei Europene nu va putea fi aplicată. Aceasta nu este prima amendă primită de Google de la UE, compania americană fiind nevoită să plătească, în 2017, o sumă de 2,7 miliarde de dolari pentru manipularea ordinii rezultatelor care apăreau pe motorul de căutare.

Rămâne de văzut cum va fi pusă în aplicare decizia de astăzi şi cum va afecta ea configurarea sistemului de operare folosite pe cele mai multe dintre telefoanele vândute în lumea întreagă.

Comisia Europeană a declarat că gigantul american şi-a îmbunătăţit în mod ilegal serviciul de internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *