Încă o Anchetă Deschisă Pe Numele Lui Kovesi!

În ziua în care CSM ia în discuţie o eventuală sancţionare a fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, aceasta primeşte o nouă lovitură. Inspecţia Judiciară a deschis o nouă cercetare pe numele ei urmând ca după întocmirea raportului, documentul să fie înaintat către Secţia pentru Procurori din CSM cu propuneri de eventuale sancţiuni. Laura Codruța Kovesi este cercetată disciplinară pentru că ar fi divulgat date din dosare aflate în soluționare. Mai exact, cercetarea Inspecţiei Judiciare se referă la interceptările cărora Laura Codruța Kovesi le-a dat citire,în urmă cu 3 luni, în conferința de presă după ce ministrul Justiției a propus revocarea sa din funcție.

Soarta fostei șefe a DNA Laura Codruța Kovesi se va decide astăzi la CSM. Kovesi a cerut luni Consiliului Superior al Magistraturii să înceteze activitatea la DNA, dar să rămână procuror, cel mai probabil la DIICOT Sibiu, unde a mai activat în perioada 2004 – 2006 până să fie numită la cârma Parchetului General.

CSM va decide astăzi și dacă Laura Codruța Kovesi va fi sancționată ca urmare a propunerii Inspecției Judiciare care a găsit-o vinovată de o serie de nereguli comise la DNA.Secția pentru Procurori din cadrul CSM trebuie să se pronunțe dacă Laura Codruța Kovesi se face vinovată de încălcarea articolului 99 litera „a” care prevede că – „manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu” și „ș” – „nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale ori a deciziilor pronunţate de Înalta Curte de Casaţie și Justiţie în soluţionarea recursurilor în interesul legii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *