Pintea: Programul Naţional de Oncologie nu acoperă toate nevoile pacientului; îl vom extinde pe mai multe paliere

Ministrul Sănătății despre Programul Național de Oncologie. Articol preluat de pe site-ul www.agerpres.ro

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, joi, că Programul Naţional de Oncologie este unul „generos”, dar care totuşi nu acoperă nevoile pacientului.

„Oncologia este una dintre patologiile foarte sensibile, având în vedere adresabilitatea mare şi, din păcate, creşterea exponenţială a numărului de pacienţi bolnavi de cancer, a cazurilor noi. Programul Naţional de Oncologie este un program generos, care acoperă zona de medicamente. Din păcate, nu acoperă toate nevoile pacientului bolnav de cancer. Planul Ministerului Sănătăţii, al Guvernului este de a extinde acest program de oncologie pe mai multe paliere, asta după o consultare prealabilă cu actorii în domeniu implicaţi în această zonă. (…) Dar, în acest moment, este un program generos”, a spus Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii a participat joi seară la dezbaterea „Politici de sănătate în oncologie”, organizată de Institutul Oncologic din Cluj.

Continuarea articolului la adresa www.agerpres.ro/sanatate/2018/02/01/pintea-programul-national-de-oncologie-nu-acopera-toate-nevoile-pacientului-il-vom-extinde-pe-mai-multe-paliere–48019

SURSA: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *