Prima reacţie a lui Dragnea după anunţul unei posibile OUG în cazul Directivei privind prezumţia de nevinovăţie

Prima reacţie a lui Dragnea după anunţul unei posibile OUG în cazul Directivei privind prezumţia de nevinovăţie

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că este împotriva emiterii unei OUG privind transpunerea Directivei europene referitoare la prezumţia de nevinovăţie, el apreciind că Parlamentul poate dezbate şi adopta proiectele privind transpunerea în timp util.

„Eu sunt împotriva unei OUG pe implementarea Directivei. Mai avem până în aprilie, deci avem timp. În februarie este o lună plină în care putem dezbate la fel de transparent, probabil că la fel de zgomotos, implementarea unei Directive europene care, vezi Doamne, ce să vezi, vorbeşte despre prezumţia de nevinovăţie, care e un principiu drag, numai că e gol de conţinut în România”, a spus Dragnea la Antena 3.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a susţinut, recent, în cadrul dezbaterilor din Comisia Iordache, că România trebuie să transpună în legislaţie Directiva privind prezumtia de nevinovăţie, iar dacă Parlamentul nu o va face, Guvernul va fi „îndreptăţit” să emită o Ordonanţă de Urgenţă în acest sens.

„Directivele trebuie transpuse la termen şi corect. Din păcate, uneori, nu se realizează acest proces. Dacă nu transpunem la termen, intrăm în procedură de infrigement. Cu privire la această directivă, există riscul pentru că termenul este aprilie 2018″, a precizat Tudorel Toader.

SURSA: GANDUL.INFO

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *