Proiectul de 1,39 de miliarde de euro pe care România l-a trimis Comisiei Europene. Lucrarea de infrastructură pentru care se cere finanţare

Proiectul de 1,39 de miliarde de euro pe care România l-a trimis Comisiei Europene. Lucrarea de infrastructură pentru care se cere finanţare

Ministerul Transporturilor a transmis, pe 24 decembrie, Comisiei Europene cererea de finanţare pentru linia de metrou care va lega Aeroportul Otopeni de Bucureşti, un proiect în valoare de 1,39 miliarde de euro.

Ministerul Transporturilor, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport,  a aprobat şi transmis la Comisia Europeană, în data de 24 decembrie 2017, Cererea de Finanţare pentru proiectul major “Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni)”, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Obiectul cererii de finanţare “Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni)”  este reprezentat de asigurarea unei conexiuni directe între Bucureşti şi Otopeni, respectiv între Gara de Nord Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă, prin construirea unei noi linii de metrou cu o lungime de 14,2 km şi 12 staţii de metrou.

Valoarea totală a proiectului este de 1.391.634.272 EUR.

SURSA: GANDUL.INFO

foto: mediafax

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *