10 motive pentru care varza este considerată aliment miraculos

Bogată în substanţe ce ne ajută să luptăm împotriva multor  boli, printre care se numără şi temutul cancer, varza poate fi considerată un aliment-minune.  Iată care sunt cele mai importante beneficii ale consumului de varză.

Ne stimulează imunitatea şi ne fereşte  de boli grave. În plus, nu are gust rău. Ideal ar fi să mâncăm varză de trei ori pe săptămână pentru că este bogată  în vitamine  (A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E şi K) şi minerale (magneziu, potasiu, calciu, fier) care, printre altele, ajută organismul să facă faţă agenţilor patogeni (virusuri şi bacterii) cu care venim zilnic în contact.

Beneficii de necontestat

  1. Sursă de fibre. Tratează constipaţia şi reglează digestia.
  2. Sucul de varză tratează ulcerul şi protejează mucoasa stomacului.
  3. Este indicată gravidelor, fiind o sursă naturală de acid folic.
  4. Acidul folic din varză este excelent pentru femeile însărcinate
  5. Femeile care alăptează îşi pot aplica pe sâni frunze de varză pentru a scăpa de senzaţia de durere
  6. Vitaminele din varză ne sporesc imunitatea organismului
  7. Betacarotenul din varză îi protejează pe vârstnici de cataractă
  1. Varza este aliment-vedetă în curele de slăbire, fiind săţioasă şi slab caloric
  2. Varza roşie reduce riscul de Alzheimer
  3.  Antioxidanţii din varză ajută pielea să fie mai luminoasă şi o protejează de efectele poluării şi ne fereşte de cancer.

300g/zi ne menţin tineri

Consumul de varză scade  riscul apariţiei multor forme de cancer dar, în  special pe al celui de colon. Proprietăţi anticancerigene considerabile are varza roşie, datorită antocianinei, o substanţă care îi dă culoarea specifică. Antocianinele încetinesc dezvoltarea celulelor cancerigene şi stopează formarea de noi tumori. De asemenea, varza previne îmbătrânirea. Pentru a beneficia de acest efect ar trebui să mâncăm circa 300g de varză pe zi.

Dieta cu supă modelează silueta

Nu este  recomandată pentru perioade lungi de timp, însă de pe termen scurt dieta cu supă de varză face minuni pentru  siluetă pentru că favorizează pierderea rapidă a kilogramelor accumulate în plus. Persoanele care nu suportă gustul supei de varză pot lua suplimente naturiste, sub formă de capsule, pe bază de varză.

25 de calorii aduce organismului o cantitate de 100 g de varză

Cine are probleme cu tiroida ar  trebui să nu mănânce varză, deloc sau foarte rar, pentru a nu perturba nivelul de iod din organism

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.