10000 de angajați din Ministerul Energiei nu au luat leafa pentru că nu are cine să semneze ordinul de plată

Angajaţii Ministerului Energiei nu au primit, marţi, salariile pentru luna august, deşi ar fi trebuit să fie zi de plată, pentru că nu a fost desemnată nicio persoană să semneze ordinul de plată, au declarat, surse din interiorul instituţiei, potrivit agerpres.ro.

„De o săptămână există zvonuri că nu ne vom primi salariile la timp. Astăzi trebuia să fie zi de plată şi nu am primit banii. Nu ne-a fost oferită nicio explicaţie la modul oficial, însă această situaţie este cauzată de faptul că nu mai există un ministru, nici măcar interimar, şi nu are cine să semneze ordinele de plată”, au spus sursele menţionate.

Potrivit acestora, este pentru prima dată când instituţia se confruntă cu un astfel de blocaj, aproximativ 10.000 de oameni fiind în această situație.

Vineri, 30 august, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui Anton Anton, ministrul Energiei și membru ALDE, care a demisionat când formaţiunea a ieşit de la guvernare.

Totodată, Iohannis a refuzat propunerea de ministru interimar, înaintată de premierul Viorica Dăncilă, care îl desemnase la Energie pe ministrul Economiei, Niculae Bădălău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *