12 germani arestaţi într-o anchetă cu privire la planuri de atentate ale extremei drepte vizând ”lideri politicii”

În total 12 persoane, toate de naţionalitate germană, au fost arestate vineri, în cadrul unei anchete cu privire la un grupuscul de extremă dreapta suspectat de planificarea unor ”atacuri vizând lideri politicii, solicitanţi de azil şi musulmani”, a anunţat parchetul federal, relatează AFP.

Patru dintre aceşti suspecţi sunt suspectaţi de formarea unei ”asociaţii de extremă dreapta cu caracter terorist”, iar ceilalţi opt s-ar fi declarat pregătiţi să le acorde un ajutor ”financiar” sau ”un ajutor în vederea procurării de arme” ori ”participare la atacuri viitoare”, a precizat într-un comunicat Parchetul din Karlsruhe.

Grupusculul, format în septembrie, avea ca obiectiv să ”zdruncine ordinea de stat şi societatea din Germania, iar apoi să o răstoarne”, potrivit parchetului.

”Atentate al căror dispozitiv concret nu a fost precizat până acum urmau să fie comise împotriva unor lideri politici, solicitanţi de azil şi persoane de confesiune musulmană, cu scopul de a genera o situaţie apropiată unui război civil”, mai precizează parchetul, competent în cazuri de terorism.

Parchetul a anunţat anterior percheziţii în 13 locuri, în cinci landuri germane – inclusiv în Bavaria şi Renania de Nord-Westfalia, cea mai populată regiune din Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *