Victor Ponta, martor în dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu. Articol preluat de pe site-ul www.agerpres.ro

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis marţi citarea fostului premier Victor Ponta în calitate de martor, pe 15 februarie, în dosarul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.

La termenul de marţi al procesului, în sala de judecată s-a prezentat fostul parlamentar Şerban Mihăilescu, deşi el nu a fost citat în acest sens.

Judecătorii au anunţat că el a fost pus sub acuzare pentru mărturie mincinoasă, după ce a dat declaraţii contradictorii în acest dosar, însă magistraţii i-au spus că, deocamdată, nu îl vor reaudia la acest termen.

În schimb, au fost audiaţi în calitate de martori Dan Andronic şi Dan Motreanu – vicepreşedinte PNL.

Dan Andronic a declarat în sala de judecată că îl cunoaşte pe Tăriceanu din anul 1992, însă a avut o relaţie mai apropiată cu acesta după 2007, deoarece soţiile lor erau prietene.

„Am lucrat cu Tăriceanu în calitate de consultant. Relaţia s-a încheiat după ce el nu a mai fost prim-ministru şi s-a întrerupt aproape total după ce Tăriceanu s-a despărţit de Ioana Valmar. Soţia mea a rămas prietenă cu ea. (…) Nu am avut o relaţie de prietenie cu Tăriceanu. Eram cunoştinţe, amici. Prietenia înseamnă altceva. Ne întâlneam într-un cerc de relaţii. De obicei, ne întâlneam la restaurant. Copiii soţiei mele mergeau la aceeaşi şcoală cu băiatul lui Tăriceanu. Nu erau copiii mei. Erau două fete ale soţiei dintr-o altă relaţie. (…) În anul 2009, am început să ofer consultanţă lui Traian Băsescu şi PDL, astfel încât am încheiat contractul cu PNL. După divorţul de Ioana Valmar, relaţia cu Tăriceanu pot spune că a îngheţat. Nu înseamnă că nu am mai vorbit după aceea şi la telefon, poate ne-am şi mai văzut la întâlniri”, a spus Andronic.

Continuarea articolului la adresa www.agerpres.ro/justitie/2018/01/30/victor-ponta-chemat-in-instanta-ca-martor-in-dosarul-lui-tariceanu–45979

SURSA: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.