250 de mii de participanți, așteptați la Mitingul Diasporei de pe 10 august 2019

Mitingul Diasporei, din 10 august 2018, cel care s-a încheiat prin intervenția violentă a jandarmilor, se va repeta, la aceeași dată, și în 2019, numai că acum va fi organizat oficial, asumat și aprobat de Primăria Capitalei. Peste 250000 de mii de oameni sunt așteptați la acest miting din 10 august 2019.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat că organizatorul „Mitingului Diasporei” întruneşte condiţiile pentru avizul de la PMB pentru eveniment.

„Şi ieri s-a luat în calcul solicitarea numitului Tommy Tomescu, depusă în luna noiembrie 2018, prin care acesta înţelege să obţină autorizaţia pentru data de 10 august 2019, în vederea organizării unei adunări publice, care vizează zona din Piaţa Victoriei, iar dumnealui estimează un număr de 250 de mii de participanţi. Am stabilit de comun acord care sunt obligaţiile pe care trebuie să le îndeplinească organizatorul pentru această manifestaţie şi ce măsuri vom lua noi pentru ca evenimentul să asigure siguranţa participanţilor”, a declarat, pentru mediafax.ro, Bădulescu

Tommy Tomescu, organizatorul „Mitingului Diasporei din 2019” este un român stabilit de mai mulţi ani în Marea Britanie, iar potrivit profilului acestuia de Facebook, Tomescu este prim-vicepreşedinte al Consiliului Românilor de Pretutindeni.

„Pe 11 februarie, dumnealui va trebui să revină la sediul PMB, unde în funcţie de decizia Comisiei va primi avizul sau refuzul. Până la acest moment acesta întruneşte toate elementele şi spune că va îndeplini toate obligaţiile astfel încât nu cred că va exista un impediment pentru avizarea evenimentului”, a precizat viceprimarul  Bădulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *