Kovesi, mai puțin de o oră la Parchet. Fosta șef a DNA a recuzat fără succes oamenii lui Dragnea!

UPDATE.Laura Codruța Kovesi a luat la cunoștință învinuirile din dosar și a cerut recuzarea procurorului Adina Florea, dar și a șefului Secției, Gheorghe Stan, cunoscuți ca fiind foarte apropiați ai PSD. Solicitarea i-a fost respinsă.

 

„Cu siguranță această situație va afecta candidatura mea. Mă voi prezenta în Parlamentul European”, a declarat Kovesi care a spus cî niciodată nu a comis fapte penale și că acuzațiile lui Ghiță sunt fabulații. „NU am avut nicio atribuție în extrădarea condamnatului Nicolae Popa. De extrădare s-a ocupat Poliția Română și Ministerul Justiției”, a conchis Kovesi.

Kovesi a ajuns la Parchet și a spus că va face declarații la ieșire. Laura Codruţa Kovesi este așteptată azi, la ora 13.00, în fața procurorilor de la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Aceasta are calitatea de suspect într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Citația a fost transmisă pentru ziua în care Kovesi trebuia să plece la bruxelles, unde se desfășoară procedura de numire în funcția de procuror șef al Parchetului European unde fosta șefă a DNA este favorită. Procuror de caz este Adina Florea, nimeni alta decât cea pe care ministrul Justiției, Tudorel Toader, o vrea la cârma Direcției Naționale Anticorupție.
„Este un dosar ca urmare a unei sesizări a lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2018. Este o anchetă în curs unde se vor respecta toate drepturile şi libertăţile tuturor persoanelor, demnitatea persoanelor şi se va respecta legea”, a declarat Adina Florea, procuror-şef adjunct al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

Sebastian Ghiță a reclamat faptul că i-ar fi dat bani lui Kovesi pentru extrădarea lui Nicolae Popa din bali, Indonezia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.