40  de  cadre  medicale  de la Spitalul Witting, din Capitală,  protestează. Medicii susțin că unitatea nu poate fi suport COVID, managerul îi contrazice

Medicii de la Spitalul Witting din Capitală au trimis un memoriu autorităţilor sanitare în care  arată, cu argumente,  că unitatea nu poate funcţiona ca suport COVID covid. Dde  cealaltă   parte,  managerul spitalului susține că unitatea  este dotată şi pregătită să trateze pacienţi cu forme uşoare şi medii de coronavirus,  potrivit  stiri.tvr.ro.

Marți,circa  40 de angajaţi ai Spitalului Witting, din Capitală, au protestat,  manifestându-și  nemulțumirea  față de  faptul că aici se tratează de două săptămâni pacienţi cu Covid-19.

De asemenea, 10 medici au semnat şi un memoriu pe care l-au trimis Ministerului Sănătăţii, DSU şi altor autorităţi sanitare.

“Nu avem în primul rând circuite, circuitele necesare a fi pentru un spital suport Covid-19 trebuie aprobate şi să funcţioneze printr-un memoriu tehnic care trebuie făcut înainte ca pacienţii să ajungă în acest spital. Avem un memoriu făcut după ce pacienţii au venit în spital şi nu este aprobat, nu are autorizaţie sanitară de funcţionare. Nu avem ATI, acum 2 zile unul dintre pacienţi s-a decompensat şi am fost obligaţi să-l transferăm. Nu avem secţii, sunt desfinţate, suntem un material amorf care tratăm pacienţi, fără medic infecţionist, fără ATI”, a explicat

Alexandru Gîdea, medic primar chirurgie generală.

La polul opus, managerul spitalului spune că există toate dotările pentru a trata pacienţii cu forme ușoare şi medii. Recunoaşte însă că există o lipsă de personal care va fi rezolvată.

“Circuitele sunt funcţionale. Tocmai de aceea, dintr-un număr de 310 paturi au fost alocate pentru secţiile de medicină internă 1, 2 şi dermatologia doar un număr de 40 de paturi, tocmai pentru a fi funcţional spitalul, unde avem medici internişti, medic cardiolog, avem medic pneumolog. Am cerut de la doctorul Arafat detaşarea unui medic infecţionist la noi în spital”, a declarat Cristian Banu, manager al Spitalului Witting.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.