8 milioane pentru dotarea cu aparatura a Spitalului Judetean Constanta

Ministerul Sănătății va aloca 8 milioane de lei Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța pentru dotarea cu aparatură medicală, a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care împreună cu ministrul Finanțelor Publice Orlando Eugen Teodorovici se află astăzi în vizită de lucru la Constanța, la invitația președintelui Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

 Spitalul Județean din Constanța are nevoie de investiții. Unitatea nu corespunde nevoilor regiunii. Spitalul este unul de nivel regional care în lunile de vară devine de interes național. Aici avem și baza NATO. Este nevoie de finanțare. Pe lângă cele 8 milioane de lei care sunt deja alocate pentru achiziția de echipamente, spitalului îi vor fi alocate, în timp, sume suplimentare în cuantum de 12 milioane de lei pe proiecte retrospective, din banii investiți de spital până în prezent și recuperați din fonduri europene. Dar vreau să subliniez că toate investițiile vor fi verificate de Corpul de control pentru că vrem să fim siguri că banii nu se pierd și se folosesc acolo unde este necesar”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

La spitalul județean ministrul Sănătății a vizitat mai multe secții importante, precum UPU, neurologie, cardiologie, neonatologie și s-a întâlnit cu șefii de secție din unitate cu care a discutat și verificat indicatorii unității medicale.

Tot astăzi, a fost inaugurată și Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din cadrul Ambulatoriului Integrat Eforie Sud. Această secție a fost modernizată prin Programul Operațional Regional 2007-2013, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 7,9 milioane de lei. Secția a fost reabilitată și modernizată și au fost achiziționate echipamente medicale pentru fizioterapie și hidroterapie.

” Zona de recuperare este cea mai deficitară din Sănătate. Avem oaze de recuperare, dar insuficiente pentru nevoile pacienților. Centrul de aici este un pas înainte. Oferă pacienților servicii la standarde, cu echipamente moderne. Aici se pot face și servicii medicale la cerere. Nevoia pentru aceste servicii este mare pe Litoral în special, în lunile de vară”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

În Centrul de Recuperare pot fi internați 40 pacienți și anual se estimează un total de 800 de persoane care pot beneficia de recuperare aici.

Oficialii au vizitat și viitorul Centru de Sănătate Multifuncțional din orașul Năvodari pentru care Primăria finanțează lucrările de reabilitare și modernizare.

Centrul sanitar multifuncțional va funcționa ca o secție externă a Spitalului Județean, în regim de internare pe timp de zi și va avea o cameră de gardă care va funcționa permanent și va asigura asistența medicală pentru cazuri urgente minore.

Autoritățile locale estimează că centrul va putea fi funcțional începând din primăvara anului viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *