A doua seară de proteste în Bolintin, după uciderea, cu pietre a unui sofer de microbuz. Șeful IPJ Giurgiu, demis

Oamenii au ieşit din nou în stradă, joi seară, în localitatea Bolintin Vale din judeţul Giurgiu, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de acţiunile pe care autorităţile le întreprind în cazul unei familii despre care localnicii susţin că îi terorizează.

Este a doua seară consecutiv când oamenii ies în stradă, după ce un localnic, tatăl a doi copii, a murit după ce a fost lovit în cap cu o piatră de unul dintre membrii familiei pe care localnicii o acuză.

Numărul celor care au ieşit în stradă, joi seară, este considerabil mai mare decât al celor care au participat la primul protest, care a avut loc miercuri seară.

Sunt aproximativ 300 de oameni care protestează, iar la faţa locului au fost trimise, la fel ca şi în seara anterioară, forţe de ordine, au declarat pentru News.ro surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie Giurgiu.
Protestatarii scandează „Bolintinul! Bolintinul!”, iar unii dintre ei poartă drapele tricolore.
Oamenii au adus cu ei un portret încadrat cu o banderolă de doliu al tânărului bărbat care a murit, duminica trecută, după ce a fost lovit cu o piatră în cap. Bărbatul, şofer de microbuz, a murit la spital.
Până la ora transmiterii acestei ştiri, nu au fost înregistrate evenimente violente sau alte incidente.
De altfel, protestatarii anunţaseră încă de miercuri seară că vor ieşi în stradă din nou.
Comisarul-şef Dana Ionuţ, împuternicit inspector şef al I.P.J. Giurgiu, va face declaraţii, joi seară, în faţa sediului Poliţiei Bolintin Vale.

Sute de oameni au protestat, cu o seară în urmă,  în orașul Bolintin Vale din județul Giurgiu. Totul, după ce un bărbat de 47 de ani, șofer de microbuz, a fost atacat de un grup de romi, iar ulterior a murit.

Locuitorii și-au pierdut răbdarea și cer forțelor de ordine să intervină pentru a opri furturile și atacurile din oraș pe care le pun pe seama câtorva familii din această etnie.

Polițiștii au fost nevoiți, la un moment dat, să tragă câteva focuri de armă pentru ca lucrurile să nu degenereze, iar șeful IPJ Giurgiu a fost demis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.