A luat foc un depozit din Bârlad. 13 autospeciale de pompieri încearcă să stăvilească vâlvătaia

Un incendiu puternic a izbucnit, marţi seară, la un depozit de mase plastice din municipiul Bârlad, pompierii intervenind cu 13 autospeciale pentru a stinge flăcările, însă au nevoie de cantităţi foarte mari de apă. Mai multe autoturisme aflate în curtea depozitului au fost afectate de căldura degajată. Acolo se află şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu Vaslui.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, un incendiu a izbucnit la un depozit de mase plastice din municipiul Bârlad, situat în zona „Cooperativă” din apropierea gării.

În prezent, acolo acţionează 13 autospeciale, două motopompe, 3 ofiţeri şi 60 subofiţeri. Este vorba de 6 autospeciale de stingere cu apă şi spumă de la detaşamentele de pompieri Vaslui, Bârlad şi SPSU Rulmenţi Bârlad, 3 autofreze multifuncţionale, 2 autoscări, fiind nevoie de cantităţi foarte mari de apă.

Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi.

De asemenea, au fost avariate câteva autoturisme aflate în curtea depozitului, acestea fiind afectate de radiaţia termică.

Şeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a scris pe Facebook că depozitul este unul de mobilă.

„La periferia oraşului Bârlad un depozit de mobila a luat foc, iar aria afectata depăşeşte 1000 mp. Directia vântului duce fumul in afara zonei urbane. Echipa de permanenta a Garzii de Mediu Vaslui se afla la fata locului impreuna cu reprezentanţii celorlalte institutii”, a arătat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *