A murit cântăreţul francez Charles Aznavour

Cântăreţul francez Charles Aznavour a încetat din viaţă în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 94 de ani, la domiciliul său din Alpilles (sudul Franţei), au anunţat luni agenţii de presă ai artistului, potrivit AFP.

A fost unul dintre cei mai simpatizați și mai longevivi cântăreți francezi, fiind totodată și unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți francezi în restul lumii. A apărut în peste 60 de filme și a compus peste 1000 de cântece, din care aproximativ 150 în engleză, 100 în italiană, 70 în spaniolă și 50 în germană.

Născut într-o familie de emigranți armeni din Paris, era foarte atașat de comunitatea armeană. În urma cutremurului ce a răvășit Armenia în 1988, a pus bazele unei fundații cu scopul de a ajuta zonele sinistrate, fundație numită Aznavour pour l’Arménie. În onoarea sa, o piață din Erevan îi poartă numele, iar în Gyumri, orașul care a suferit cele mai multe pierderi de vieți omenești în cutremur, i s-a ridicat o statuie. Din 1995 a fost ambasador al Armeniei pe lângă UNESCO, iar din 2009 a fost ambasadorul Armeniei în Elveția (țara în care își avea reședința), după ce a devenit cetățean armean în 2002.

Cel mai cunoscut cântăreţ francez în afara graniţelor ţării, Aznavour a fost nevoit să-şi anuleze mai multe concerte în această vară din cauza unei fracturi la braţ suferite în urma unei căzături.

Era deseori supranumit Frank Sinatra al Franţei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *