A murit Hans Rausing, miliardarul care a transformat Tetra Pak într-un gigant global

Hans Rausing, miliardarul suedez care a transformat compania de ambalaje alimentare Tetra Pak într-un gigant global, a murit în vârstă de 93 de ani, anunţă BBC.

Fiul fondatorului companiei Ruben Rausing, Hans Rausing a condus firma din 1950 până în 1995, când i-a vândut fratelui său partea sa în afacerea familiei.

Averea familiei sale este estimată de Forbes la 12 miliarde de dolari.

În ultimii ani, familia domnului Rausing a fost lovită de scandal, după ce fiul său a primit o pedeapsă cu închisoare cu suspendare pentru că nu a raportat moartea soţiei sale.

Tatăl lui Hans Rausing, Ruben, a fondat Tetra Pak, mai târziu Tetra Laval, în Suedia, în 1944. Compania a fost lăudată pentru revoluţionarea comerţului global de ambalaje pentru produse alimentare, notează BBC, preluat de mediafax.ro.

Designul original pentru ambalajele sale inovatoare din carton a fost un tetraedru, de unde numele firmei, dar companiei compania a devenit o forţă la sfârşitul anilor 1960, sub conducerea lui Hans şi a fratelui său Gad.

În anii 1980, fraţii Rausing s-au mutat în Marea Britanie pentru a evita rata mai mare de impozitare în ţara lor de origine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *