Absurd. PNL interzice un cort al USR în Neamţ: Sunt mai catolici ca Papa.Vor licitaţie!

Halucinant în Neamţ! PNL refuză să accepte amplasarea unui cort al USR. Deputatul USR Iulian Bulai sustine ca Primaria Piatra Neamt refuza sa dea aviz pentru un cort necesar strangerii de semnaturi pentru candidatul USR PLUS, Dan Barna, la alegerile prezidentiale.

„Primaria Municipiului Piatra Neamt face exces de zel si refuza sa avizeze solicitarea USR Piatra Neamt de a amplasa un cort necesar strangerii de semnaturi pentru candidatul USR PLUS, Dan Barna, la alegerile prezidentiale.

Raspunsul municipalitatii este unul absurd, deoarece prevede ca pentru amplasarea temporara a unui simplu cort este nevoie de o licitatie publica.

USR Piatra Neamt a facut o solicitare de instalare temporara a unui cort de 4 mp, in baza Legii 185/2013, care este norma speciala in materie de reclame stradale.

Ca raspuns, Primaria Piatra Neamt a invocat art. 333 din noul Cod Administrativ conform caruia pentru inchirierea unui bun proprietate publica este nevoie ca acesta sa fie scos la licitatie. Articolul respectiv face referire la alt tip de situatii, la inchirieri de bunuri care se fac, de regula, pe perioade de ordinul anilor, nu este ca si cand ar exista o licitatie publica avand ca obiect inchirierea intregii piete din Piatra Neamt pentru amplasarea unor mijloace de publicitate”, scrie Bulai pe reteaua sociala.

De asemenea, deputatul mai noteaza ca, „pe de alta parte, Primaria invoca si faptul ca nu suntem inca in campania electorala si nu avem candidat oficial ca sa putem amplasa cortul, insa, pentru a putea fi candidat la alegeri, este nevoie de cele 200.000 de semnaturi de sustinere. Listele cu semnaturi nu se fac in birou, ci in strada, cum pot fi stranse daca nu suntem lasati sa instalam cortul?”.

Iulian Bulai sustine ca alte primarii din tara au dat avize in acest sens, dar „functionarii din Primaria Piatra Neamt incearca sa fie mai catolici decat Papa”.

„Asistam, in prima faza, la un Cod Administrativ scris prost de Guvernul Dancila, plin de ambiguitati care lasa loc de interpretari si, apoi, la niste functionari din Primaria Piatra Neamt care incearca sa fie mai catolici decat Papa.

Alti colegi din tara au obtinut deja avizele de la primarii si pot amplasa corturi, inclusiv la Roman a fost avizata fix aceeasi cerere, dar la Piatra Neamt se aplica un regim special acelorasi prevederi legale.

Solicit juristilor Primariei Piatra Neamt sa renunte la ochelarii de cal si sa permita amplasarea cortului. In caz contrar, vom apela la parghiile legale pentru a obtine avizul respectiv”, se mai arata in postare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *