ACCESAŢI CREDITUL … VERDE !

În ultima perioadă, băncile îşi adaptează ofertele pentru a aduce un grad de satisfacţie cât mai ridicat nevoilor clienţilor, dar şi pentru a atrage un număr cât mai semnificativ de clienţi noi.
Mai concret, a apărut Creditul verde. Acesta este un produs lansat de UniCredit Bank pentru achiziția imobilelor cu eficienţă energetică ridicată.
Banca propune clienţilor persoane fizice o soluţie de finanţare simplă şi transparentă pentru achiziţia de locuințe construite după 1 ianuarie 2000 și care dețin certificate de eficiență energetică de tip A sau B+. Scopul, spun bancherii, este de a-i aduce pe clienți mai aproape de ceea ce contează cu adevărat pentru ei și de a contribui la o tranziție cât mai rapidă spre o economie verde în România. Noua soluție de creditare de la UniCredit Bank le oferă viitorilor proprietari o dobândă foarte bună, similară cu cea a creditului Prima Casă, cu condiţia ca locuința să aibă un consum redus de energie.
Creditul verde le oferă clienților un avantaj important în gestionarea costurilor: o valoare mai redusă a ratei lunare, comparativ cu alte credite cu ipotecă oferite de UniCredit, inclusiv faţă de ofertele din programul Prima Casă.
Un exemplu comparativ de rată lunară pentru un credit ipotecar în valoare de 200.000 lei, pe o perioadă de 30 de ani arată o rată de 987 lei pentru Creditul verde (DAE 4,43%), 1.002 lei pentru Credit Prima Casă şi 1.127 lei pentru Credit Ipotecar pentru Achiziție (DAE 5,63%).
Facilitatea din România, în contextul căreia UniCredit a lansat creditul ipotecar pentru proiecte eficiente energetic, este un produs al BERD, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în cooperare cu GEF, Fondul Global de Mediu și TaiwanICDF, Fondul Internațional de Cooperare și Dezvoltare din Taiwan.

Sursa foto: www.stocareenergie.ro