Accident rutier cu români în Bulgaria

Azi, în apropierea localității Vidin din Bulgaria s-a înregistrat un accident rutier în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, având la bord 48 de pasageri.

Românii se întorceau dintr-o vacanţă în Grecia. Din primele informaţii, şoferul autocarului s-a angajat într-o depăşire periculoasă.

Ambasada României la Sofia anunţă că urmărește îndeaproape evenimentele, fiind deja întreprinse, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și situația persoanelor afectate.

Se pare că 11 cetățeni români au suferit răni ușoare și medii care au necesitat îngrijiri medicale. Zece dintre aceștia au fost transportați la o unitate medicalã din zonă, fiind ulterior externați la cerere pentru a-și continua călătoria.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Sofia s-a deplasat la locul accidentului și la spitalul la care au fost transportate persoanele ranite pentru a acorda asistență consulară.

De asemenea, reprezentanții ambasadei au contactat compania de transport, iar în urma discuțiilor a rezultat faptul că un alt autocar al companiei va prelua toți pasagerii.

Ancheta autorităților locale este în curs de desfășurare.

Sursa foto: gds.ro