Accidentele de muncă se țin lanț în China. Şapte morţi în urma unei explozii la o uzină de componente electronice

Şapte persoane au murit şi cinci au fost rănite, duminică, într-o explozie la o uzină de componente electronice din estul Chinei, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP.

Accidentul s-a produs când un container folosit pentru a stoca resturile de metale a luat foc în exteriorul uzinei din Kunshan, în provincia Jiangsu, a declarat guvernul local pe reţeaua de socializare WeChat.

„Cauza accidentului de la Kunshan Waffer Technology Corp. face obiectul unei anchete”, potrivit comunicatului.

Ieri, cinci muncitori au fost ucişi şi trei răniţi într-o explozie provocată de o scurgere de gaz într-o uzină din provincia Shandong în estul Chinei, potrivit autorităţilor locale, informează sâmbătă France Presse.

Accidentul a avut loc vineri seară într-o fabrică de procesare a perlitei – un nisip de origine vulcanică folosit în special în agricultură – în oraşul Qingzhou, au declarat autorităţile municipale într-un comunicat.

„Cauza iniţială a accidentului este o scurgere de gaz natural lichefiat. O anchetă suplimentară este în curs privind cauzele specifice”, precizează comunicatul, adăugând că un responsabil al companiei a fost arestat.

În urmă cu o săptămână, o explozie a avut loc la o uzină chimică din Yangcheng, în aceeaşi provincie, în urma căreia au murit 72 de persoane, una dintre cele mai grave catastrofe industriale din China în ultimii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *