ACȚIUNI DE DEMITERE A LUI IOHANNIS?

Aseară, în conferinţă de presă, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că are informaţii ”aproape certe” că liderul PSD, Liviu Dragnea „e pregătit să dea foc ţării” prin demararea în cursul săptămânii viitoare, cu sprijinul preşedintelui ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a procedurii de demitere a şefului statului, Klaus Iohannis.

În opinia sa, demiterea preşedintelui reprezintă o măsură disperată a lui Liviu Dragnea pentru a obţine controlul asupra parchetelor, a serviciilor de informaţii şi promulgarea legilor justiţiei şi a Codurilor penale „în formula anti-justiţie pregătită de majoritatea guvernamentală”.

Disperarea lui Dragnea îl face să apeleze la o măsură extremă şi din dorinţa de a pune o presiune suplimentară asupra completului care urmează să pronunţe sentinţa în dosarul său. O astfel de decizie politică riscă să creeze o criză fără precedent în România, să declanşeze convulsii sociale, deja tensiunea în societate este la un nivel îngrijorător, iar declanşarea procedurii de demitere a preşedintelui riscă să genereze o escaladare a divizării în societate şi convulsii sociale despre al căror rezultat nimeni nu poate să aibă o predicţie. Această criză politică va afecta grav imaginea României în lume. Şi aşa acţiunea anti-europeană împotriva democraţiei, a independenţei Justiţiei, a normelor care stau la baza funcţionării statului de drept a creat o imagine extrem de negativă despre România în ţările UE şi în general în partenerii noştri euro-atlantici„, a mai spus Orban.

Acesta a anunţat că PNL va pregăti o strategie de campanie şi a lansat un apel la parlamentarii majorităţii.

Orban a precizat că are aceste informaţii de la parlamentari ai majorităţii, precizând că în urmă cu două zile a avut loc o întâlnire în grup restrâns în care s-a luat această decizie privind procedura de demitere a lui Iohannis. El a adăugat că există şi semne de mobilizare a majorităţii parlamentare pentru un astfel de vot în Parlament.

 

Sursa foto: paginademedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *