Activitatea administrației SUA, în continuare suspendată. Trump şi liderii Congresului nu au ajuns la nici un acord

Întâlnirea dintre preşedintele american Donald Trump şi liderii Congresului nu a avut niciun rezultat, astfel că suspendarea temporară a activităţii administraţiei federale care durează de 12 zile va continua până la rezolvarea finanţării zidului de la graniţa cu Mexic, relatează Associated Press.

Trump a declarat înainte de întrunirea de la Casa Albă cu liderii Congresului că suspendarea parţială va dura „atâta timp cât este nevoie” pentru a obţine finanţarea pe care o doreşte.

„Ar putea fi o lungă perioadă de timp sau ar putea fi rapid”, a spus Trump în prima sa apariţie publică din noul an.

„Cred că oamenii din această ţară cred că am dreptate”, a afirmat preşedintele american, care cere finanţarea construirii unui zid la graniţa cu Mexicul, proiect contestat de democraţi. „Cei 5,6 miliarde de dolari sunt o sumă atât de mică şi se referă la securitatea naţională”, a menţionat Donald Trump la Casa Albă.

Între timp, blocajul a intrat în a doua săptămână, închizând câteva parcuri şi lăsând sute de mii de angajaţi federali fără salariu.

Un oficial al Casei Albe, care a vorbit cu condiţia anonimatului, a spus că preşedintele a încercat să explice că ar fi nechibzuit să nu plătească pentru securitatea frontierelor.

Cele două tabere par a fi în impas. Adversarii democraţi ai lui Donald Trump doresc un vot asupra unei legi bugetare imediat ce vor avea joi controlul Camerei Reprezentanţilor, unde au preluat majoritatea de la republicani cu ocazia alegerilor de la jumătatea mandatului, în noiembrie.

Viitorul acestui proiect de lege pare însă nesigur, deoarece nu conţine nicio finanţare pentru construirea zidului pe care Donald Trump doreşte să îl ridice la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic pentru a bloca imigraţia ilegală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *