Actorul Steven Seagal vrea să ajungă guvernatorul regiunii ruse Primorie

Actorul american Steven Seagal, care deţine şi cetăţenie rusă, a declarat miercuri că aspiră la postul de guvernator al ţinutului Primorie, o regiune din Orientul Îndepărtat al Rusiei, situată pe coasta Mării Japoniei, cu capitala la Vladivostok, scrie agenția TASS.

„Familia tatălui meu este de aici. De fiecare dată când vin, vreau să văd mai multe din ținutul Primorie şi să devin guvernatorul vostru”, a declarat Steven Seagal, prezent la Vladivostok cu ocazia Festivalului Internaţional de Film Pacific Meridian, după ce a fost întrebat dacă şi-ar dori să preia conducerea acestei regiuni.

Comentariile lui Steven Seagal vin la scurt timp după controversele apărute în Rusia pe fondul recentelor alegeri regionale.

Însă, potrivit TASS, Steven Seagal nu ar putea să candideze pentru a conduce acest ţinut, deoarece legislaţia electorală din regiunea Primorie şi legile federale din Rusia blochează accesul persoanelor care au cetăţenie străină la funcţia de guvernator.

Actorul este cetăţean american şi a primit, de asemenea, cetăţenia sârbă în ianuarie 2016.

Steven Seagal a primit paşaportul rusesc în noiembrie 2016 chiar de la preşedintele rus Vladimir Putin, care l-a numit ulterior trimis special al Federaţiei Ruse la ONU pentru legăturile umanitare ruso-americane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *