Acuzat că folosește angajații Guvernului în lupta pentru putere în PNL, Cîțu refuză să răspundă și se ceartă cu ziariștii

Premierul Florin Cîțu a evitat din nou să explice de ce a fost transmis către liderii PNL un punctaj de comunicare cu antetul Guvernului. Vizibil iritat de întrebările jurnaliștilor, Florin Cîțu a spus miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că din punctul său de vedere, nu este un document oficial deoarece nu a fost înregistrat, ci este o fițuică și de aceea nu dorește să comenteze. Discuția pe această temă a întrerupt-o brusc fără a permite unei jurnaliste să își încheie întrebarea.

„Eu nu pot să comentez decât pe baza unor documente oficiale. Din punctul meu de vedere, document oficial înseamnă înregistrat, cu semnături”, a răspuns premierul unui jurnalist. La remarca acestuia că documentul era, totuși, semnat (n.r. de Mioara Costin, consilier de stat), premierul a spus, din nou, că document oficial înseamnă un document înregistrat. Întrebat despre veridicitatea documentului, Cîțu a refuzat să răspundă, spunând doar „Vă mulțumesc!”.

Întrebat de jurnalistul HoNews.ro cine a luat decizia privind transmiterea acestui document, premierul a spus că nu comentează fițuici apărute în presă. „Eu, din funcție de premier, pot să comentez doar pe documente oficiale. Ceea ce înțeleg eu că e document oficial este un document care a fost înregistrat. Nu a fost înregistrat și nu mi-a fost prezentat niciun moment. Despre documente care apar în presă sau hârtii, nu știu dacă sunt documente, fițuici sau documente editabile nu pot să comentez. Eu pot să comentez doar pe documente oficiale”. Premierul a refuzat să răspundă la o altă întrebare din partea acestui jurnalist, spunând că are dreptul la una singură. Aceasta în condițiile în care alți jurnaliști au adresat mai multe întrebări.

La final, o jurnalistă a încercat să adreseze și ea o întrebare în legătură cu autorul documentului, însă Cîțu a întrerupt-o brusc spunând „Mulțumesc, a fost o întrebare”.

Un document cu antetul Guvernului, de la cancelaria prim-ministrului, a fost consultat de HotNews.ro. Acesta stabilește direcțiile de comunicare pentru campania internă a partidului. De la Palatul Victoria s-a făcut lista comunicatorilor care trebuie să arate ”diferența de clasă” între cele două echipe aflate în competiție directă, președintele Klaus Iohannis fiind promovat ca partenerul lui Florin Cîțu.

Potrivit documentului, Mioara Costin le cere unor lideri PNL să transmită către ea și colega sa Dana Păcurar, informații pe care le au despre tabăra Orban, pentru a le da in presă.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că dacă au fost folosite resurse publice în campania internă a PNL, atunci cine a luat o astfel de decizie „trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria”.

„Dacă este adevărat acel document, cine a elaborat acel document şi mai ales cine a hotărât să folosească resurse publice, funcţionari sau demnitari plătiţi din bani publici în campania internă împotriva preşedintelui PNL trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria”, a declarat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *