Acuzaţii La Spitalul Universitar: Au Aruncat Lucrurile Vechi Să Nu Le Vadă Ministrul

Nemulţumirile angajaţilor de la Spitalul Universitar din Capitală, unde asistenţii medicali reclamă condiţiile în care sunt nevoiţi să lucreze care pun în pericol viaţa pacienţilor, continuă. Aceştia susţin că înainte de controlul Ministerului Sănătăţii, lucrurile vechi din spital au fost casate şi au fost preluate de maşinile de gunoi.

Un asistent medical a intrat în greva foamei, iar alți peste 20, dar și infirmieri protestează încă de luni față de condițiile din unitatea medicală. Ei susțin că s-a ajuns până în situația în care medicii fac chetă pentru a cumpăra o câte o găleată de var pentru a mai astupa igrasia.

Scandalul de la Spitalul Universitar a pus pe jar autoritățile! Astfel că, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a trimis Corpul de Control al ministrului şi Direcţia de Sănătate Publică să facă verificări la unitatea medicală, pentru a vedea modul în care sunt folosite fondurile alocate de minister, după ce asistenţii şi infirmierii au protestat dimineață acuzând condiţiile de lucru şi de lipsa banilor pentru investiţii, în situaţia în care, de exemplu, spun ei, nu există dezinfectanţi, iar instrumentarul este spălat cu apă şi săpun lichid.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, va fi verificat modul în care sunt folosite fondurile alocate spitalului de către minister.

Aproximativ 20 de asistenți, dar și mai multe infirmiere, protestează în fața Spitalului Universitar întrucât, spun ei, ar fi fost puși să aleagă între voucherele de vacanță și sporuri din cauza fondurilor insuficiente. Asistenții spun că vor protesta zilnic până la remedierea situației și au reclamat mai multe nereguli care s-ar fi făcut în spital. Ei se plâng de condițiile insalubre din spital, spunând că nu există dezinfectanţi în spital, pe secţie, ci doar pentru blocul operator.

Conform purtătorului de cuvânt al SUUB, Silvia Nica, nu a fost depus niciun act oficial din partea celor care au protestat la conducerea spitalului pentru a se ști cu exactitate care sunt revendicările în vederea remedierii lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *