Adevărul despre legarea trompelor

 

 

 

Când o femeie decide că nu vrea, sau că nu mai vrea, să aibă copii, poate recurge la o metodă de sterilizare permanentă, numită: legarea trompelor. Iată, însă, câteva adevăruri pe care nu le ştiaţi despre această metodă.

 

 

Din ce în ce mai multe femei solicită procedura de legare a trompelor, dar puţine ştiu că aceasta poate avea şi ceva efecte adverse. Practic, intervenţia presupune anestezie general şi se poate realize prin abord chirurgical clasic, cu bisturiul, sau laparoscopic.

În unul din 400 de cazuri poate apărea o sarcină

 

În această procedură, tuburile falopiene care fac legatura între uterul şi ovarul femeii sunt închise complet. Însă, există şi situaţii –rare, la una din 400 de femei – în care închiderea trompelor nu este completă şi poate apărea o sarcină. Practic, ligaturarea  trompelor presupune aceleaşi riscuri ca orice intervenţie chirurgicală, iar ca efect advers, femeile care au  recurs la ea se pot confrunta cu menstruaţii neregulate sau chiar dispariţia menstrelor. Nu în ultimul rând, legarea trompelor sporeşte riscul apariţiei chisturilor la nivel ovarian.

 

Chiar dacă există posibilitatea reversibilităţii legării trompelor, tot prin intervenţie chirurgicală, în genere, legarea trompelor este făcută pentru o sterilizare completă şi permanentă a femeilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *