Adevărul despre legătura dintre carnea procesată și cancer

 

 

Carnea procesată, precum şunca, micii, cârnaţii şi pastrama, poate cauza cancer la intestine sau la stomac, avertizează experţii britanici. Aceasta conţine substanţe periculoase, folosite pentru a menţine cât mai mult culoarea rozalie.
Dacă mâncaţi un cârnat pe zi, riscaţi să faceţi cancer la intestine, una dintre cele mai periculoase forme ale acestei boli, avertizează experţii britanici. Studiile realizate de aceştia arată că 50 de grame de carne procesată pe zi – echivalentul unui cârnat sau a trei felii de şuncă – cresc riscul de cancer de cinci ori. Medicii vă recomandă să consumaţi carne cât mai slabă posibil, fără grăsimi vizibile.
Primele efecte: hipertensiune, alergii şi urticarie
Carnea procesată, adică cea care se conservă prin afumare sau sărare, precum şunca, pastrama, salamul şi hot dogul, conţine substanţe cancerigene, susţin medicii. Carnea tocată, cârnaţii, micii şi hamburgerii intră în această categorie dacă sunt păstraţi în sare sau aditivi.
„Suntem mai siguri ca oricând că un consum de carne procesată creşte riscul de cancer la intestine, motiv pentru care World Cancer Research Fund recomandă populaţiei să evite să o mănânce“, afirmă profesorul Martin Wiseman. Carnea procesată mai poate cauza însă şi cancer de prostată, plămâni, stomac şi esofag. De vină pentru efectul cancerigen sunt substanţele care dau cărnii culoarea roz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *