Adina Florea a reușit să fie din nou penibilă: Dosarul pe care i l-a deschis lui Timmermans, CLASAT pentru că faptele nu există

Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au clasat dosarul penal denumit în care se cerea urmărirea penală a vicepreședintelui Frank Timmermans, pe motiv că faptele reclamate nu există.

„Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a format dosarul penal 295/P/2019, în care Frans Timmermans și Augustin Lazăr trebuie să dea cu subsemnatul”, anunța luna trecută Lumea Justiției.

Luju.ro a depus plângere penală și împotriva Angelei Cristea, șefa reprezentanței Comisiei Europene la București, și a Verei Jourova, comisarul european pentru Justiție.

Notificarea către Lumea Justiției din partea Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, unealta creată de PSD în ciuda contestațiilor Comisiei de la Veneția, GRECO și Comisiei Europene, în care se anunță că a fost format dosarul împotriva lui Timmermans este semnată de procuroarea Adina Florea, cea susținută de Tudorel Toader pentru conducerea DNA.

„Lumea Justiției a formulat în 30 ianuarie 2019 denunț împotriva lui Frans Timmermans, Vera Jourova, Angela Cristea și Augustin Lazăr pentru fapte de constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual, comunicare de informații false, toate în legătură cu falsificarea Raportului MCV. Demersul nostru a fost făcut în temeiul art. 7 din Codul Deontologic al Jurnaliștilor elaborat de Clubul Român de Presă-„Ziaristul are responsabilitatea civică de a acționa pentru instaurarea justiției și dreptății sociale”. Or, Lumea Justiției ca publicație specializată nu poate asista impasibilă la denaturarea și falsificarea realității de anumiți funcționari europeni, în conivență cu înalți funcționari români”, explică această publicație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.