Adina Florea, propusă şef la DNA: Nu exclud ca dosarele care vizează magistraţi să reprezinte o formă de şantaj

Adina Florea, propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru şefia DNA, a răspuns, în exclusivitate pentru Mediafax, întrebărilor legate de dosarele penale în care sunt implicaţi magistraţi, dar şi cum vede „decaparea instituţională”, de care vorbea Laura Codruţa Kovesi în mandatul său.

Adina Florea nu exclude ca dosarele care vizează magistraţii să reprezinte o formă de şantaj.

‘Nu cunosc modul de sesizare în dosarele penale în care sunt vizaţi magistraţi. Nu exclud ca aceste dosare să reprezinte o formă de şantaj a magistraţilor cu atât mai mult cu cât denunţurile trebuie să îndeplinească rigorile impuse de Codul de procedură penală”.

Iar despre cauza care o viza şi care se afla pe rolul DNA, magistratul declară că: „Nu mi s-a comunicat de către Direcţia Naţională Anticorupţie nici un act de procedură şi nici o citaţie din cuprinsul cărora să rezulte că aş fi cercetată pentru săvârşirea vreunei infracţiuni. Singurul act comunicat a fost ordonanţa de infirmare, act care mi s-a comunicat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi din cuprinsul căruia nu rezultă implicarea mea în săvârşirea vreunei fapte penale”.

Chestionată cu privire la acţiunea de „decapare instituţională”, despre care vorbea fostul procuror şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi în dosarul retrocedărilor de case, şi dacă aceasta a fost unul dintre scopurile greşite ale conducerii DNA, Adina Florea a afirmat: „Expresia „decaparea instituţiilor statului” nu este proprie limbajului pe care-l folosesc şi, prin urmare, nu sunt în măsură să ofer o definiţie a acestei expresii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *