Adio democrație! Carmen Dan anunță schimbarea legii pentru interzicerea mitingurilor neautorizate

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat marți, în cadrul audierilor din Parlament, că va propune modificarea cadrului legislativ actual pentru a nu s emai permite mitinguri neautorizate. Aceeași idee a fost suținută, tot în cadrul Comisiei parlamentare, și de prefectul Capitalei, Speranța Cliseru.

Ministrul nu a precizat care va fi forma exactă, sugerând că va fi un proiect de lege prin referirea la dezbaterea sa în Parlament.

„Nu sunt pe un cadru legislativ care să serveasca actualitatea acestor timpuri”, a afirmat, în timpul audierii, Carmen Dan.

Întrebată dacă ar trebui modificată legea, ministrul a răspuns: „Eu cred că este necesar să se intervină legislativ să aducem în actualitate o lege din 1991. Și îmi asum acest demers. Și sper ca în Parlament să dezbatem împreună să servească realităților și trebuie să aruncăm un ochi pe legislație așa încât orice misiunea structurilor statului să nu mai poată fi pusă sub semnul întrebării”.

Dușmani, dar pe aceeași lungime de undă

La rândul său, prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, le-a cerut parlamentarilor să schimbe de urgență legea adunărilor publice, susținând că aceasta nu mai corespunde realităților actuale și că nu mai trebuie acceptate mitinguri neautorizate.

De altfel, pe tot parcursul audierilor senatorii PSD au insistat să afle de la reprezentanții Ministerului de Interne dacă cadrul legislativ actual este suficient și dacă acesta le permite să intervină eficient. Mai mult, senatorii PSD s-au arătat foarte deranjați de manifestațiile care au loc în permanență în Piața Victoriei, ei solicitând Jandarmeriei să intervină pentru ca aceste asă nu mai abă loc.

Pe 21 septembrie, procurorii militari din cadrul Parchetul General au dispus în cauza privind evenimentele violente din zilele de 10 și 11 august 2018 produse cu ocazia mitingului organizat în zona Piaţa Victoriei din Bucureşti, efectuarea în continuare a urmăririi penale față de trei șefi din Jandarmerie și față de un secretar de stat din MAI, informează Ministerul Public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *