Adio ștampilă în administrația publică! Un proiect USR, care prevede acest lucru, a trecut de Camera Deputaților

Camera Deputaților a votat, miercuri,  proiectul de lege, inițiat de senatorul USR Cristian Ghica,  privind eliminarea ștampilei din administrația publică, potrivit unui comunicat al USR.

Potrivit proiectului,  instituțiile administrației publice nu vor mai fi obligate să utilizeze ștampila în relația cu cetățenii sau cu alte instituții, iar documentele vor circula mult mau ușor, în format digital. Vor rămâne în uz doar parafele speciale, cele care sunt stabilite conform unor legi precise, cu instrucțiuni clare de utilizare.

„Oamenii nu vor mai fi purtați pe drumuri ca să plimbe hârtii între instituții. Înseamnă că nu vor mai sta la coadă la ghișeu, ci vor putea trimite și primi documente pe email, înseamnă că interacțiunea cu administrația va fi mai simplă și mai eficientă. (…) Am eliminat practic ultima reminiscență a birocrației de tip medieval ce se practica încă în România”, a declarat Ghica.

Legea privind eliminarea obligativității ștampilei în instituțiile publice este printre foarte puținele proiecte care au fost inițiate de Opoziție în acest mandat și care au trecut de votul final al Parlamentului, spune USR. Printre acestea sunt Legea privind interzicerea hărțuirii și cea privind înființarea Registrului agresorilor sexuali, precum și legea privind expertizarea seismică a unităților de învățământ. La toate trei, Cristian Ghica a fost inițiator sau co-inițiator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *