Administrația Spitalelor neagă că bebelușii de la Giulești au infecție nozocomială. Iată ce argument aduce

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) transmite, marți, că se consideră că este infecție nozocomială dacă pacientul se reinternează în primele trei zile de la externare, precizând că niciunul dintre cei trei bebeluși nu se încadrează în acest termen.

„În urma informațiilor apărute în mass-media referitoare la presupusa infectare a trei nou-născuți cu o tulpină intraspitalicească de stafilococ auriu, la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Panait Sârbu”, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București face următoarele precizări: Potrivit definiției Organizației Mondială a Sănătății, se consideră că este infecție nozocomială dacă pacientul se reinternează în primele trei zile de la externare. Nici unul dintre cei trei bebeluși nu s-a reinternat în acest acest termen”, transmite ASSMB, într-un comunicat de presă.

Potrivit aceluiași comunicat, primul dintre bebeluși s-a născut pe 29 martie și s-a internat la Spitalul Grigore Alexandrescu pe 22 aprilie, adică după 25 de zile. Bebelușul a fost externat pe 28 aprilie. Un al doilea bebeluș din cei trei născuți la Maternitatea Giulești este în continuare internat la Spitalul Grigore Alexandrescu, cu suspiciuni de infectare cu stafilococ. El s-a născut pe 12 aprilie și s-a externat pe 15 aprilie din maternitate. „La momentul externării, bebelușul a fost testat, culturile pe piele au fost negative, ceea ce înseamnă că era perfect sănătos. Ulterior, s-a prezentat la Spitalul Grigore Alexandrescu în data de 2 mai, adică după 21 de zile, cu sindrom febril. Cel de-al treilea bebeluș s-a născut pe 23 aprilie și pe 25 aprilie s-a externat din maternitate. Pe 27 aprilie, a fost internat la Spitalul Grigore Alexandrescu, iar pe 6 mai a fost externat”, se precizează în comunicatul ASSMB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *