Administrația Trrump anunță un nou plan de 1.000 de miliarde de dolari de ajutoare pentru americanii şi companiile afectate de criza coronavirusului

US President Donald Trump speaks to reporters on June 9, 2018, during the G7 Summit in La Malbaie, Quebec, Canada. (Photo by SAUL LOEB / AFP) (Photo credit should read SAUL LOEB/AFP/Getty Images)

Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Steven Mnuchin, a anunţat duminică că republicanii au finalizat noul plan de ajutoare pentru americanii şi companiile afectate de criza coronavirusului, în valoare de 1.000 de miliarde de dolari, care va fi depus luni în Congres, transmite CNBC.

„Avem un plan complet”, a spus Mnuchin la „Fox News Sunday”. ”Administraţia [Trump] şi republicanii din Senat sunt pe aceeaşi pagină în totalitate”, a adăugat el.

Mnuchin a spus că speră ca membrii Congresului să colaboreze într-o manieră bipartizană pentru a aproba propunerea republicană, care este de aşteptat să inclusă un nou ajutor de 1.200 de dolari pentru americani şi prevederi referitoare la răspunderea companiilor şi şcolilor.

Proiectul va modifica, de asemenea, suplimentul federal de indemnizaţii pentru şomaj, pentru a include înlocuirea în proporţie de circa 70% a salariilor americanilor, în loc de sporul de 600 de dolari pe săptămână pentru toţi beneficiarii. Acest beneficiu, care a fost o componentă cheie a Legii CARES de 2.200 de miliarde de dolari, s-a încheiat.

Putem progresa foarte rapid cu democraţii în aceste probleme. Am progresat foarte rapid înainte şi nu văd niciun motiv pentru care nu ne-am mai mişca rapid din nou. Şi dacă vor exista probleme care vor dura mai mult, ne vom ocupa şi de acestea ”, a spus Mnuchin.

Larry Kudlow, consilierul economic al Casei Albe, a declarat duminică la CNN că propunerea republicană este un ”pachet foarte bine conceput”. El a mai spus că administraţia Trump intenţionează să extindă moratoriul federal privind evacuarea chiriaşilor care nu îşi pot plăti chiriile, dar nu a specificat dacă acest lucru ar fi inclus în această legislaţie.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a declarat că democraţii au fost ”nerăbdători să negocieze” cu republicanii de la jumătatea lunii mai, când camera inferioară a aprobat un pachet de salvare pentru coronavirus de 3.000 de miliarde de dolari. Proiectul de lege, aprobat aproape în totalitate cu voturi democratice, nu a ajuns la un rezultat în Senatul controlat de GOP.

”Sunt în degringoladă, iar această întârziere provoacă suferinţe pentru familiile Americii”, a spus Pelosi despre republicani la emisiunea ”Face the Nation” de la televiziunea CBS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *