Administratorul Bursei de la Londra îşi deschide birou la Bucureşti şi face angajări

Grupul London Stock Exchange a anunţat miercuri că va deschide un centru de servicii pentru afaceri în Bucureşti şi urmează să recruteze 200 de persoane.

Compania de consultanţă imobiliară CBRE anunţă miercuri, într-un comunicat, că a consiliat London Stock Exchange Group – LSEG, administratorul Bursei de la Londra – în tranzacţia de închiriere a 3.000 mp de spaţii de birouri în Bucureşti, destinate unui nou Centru de Servicii al grupului londonez.

Potrivit CBRE, centrul va fi deschis în cursul acestui an în Campus 6, proiect dezvoltat de Skanska, situat în zona de centru-vest a Capitalei, lângă Universitatea Politehnică, un amplasament strategic ales de compania britanică. „LSEG va angaja în prima fază peste 200 de persoane”, menţionează CBRE.

Noul centru va angaja personal pentru compania de servicii comune a Grupului, Business Services Ltd (BSL), care furnizează servicii în domeniul tehnologiilor, servicii de date şi funcţii de suport corporativ pentru entităţile Grupului la nivel mondial, incluzând London Clearing House, Borsa Italiana şi FTSE Russel.

London Stock Exchange Group este un business de infrastructură a pieţelor internaţionale. Grupul oferă servicii valoroase pentru o gamă variată de clienţi şi se concentrează pe formarea de capital, proprietate intelectuală şi managementul riscului şi al bilanţului.

LSEG operează pe un model cu acces deschis, oferind opţiuni şi parteneriate clienţilor fiecăreia dintre liniile de business ale grupului. Aceste linii de business includ: Bursa de la Londra, London Stock Exchange; Borsa Italiana; MTS (o piaţă europeană de instrumente cu venit fix); Turquoise (o platformă paneuropeană de tranzacţionare a capitalurilor); FTSE Russell, lider mondial în crearea de indici bursieri, benchmarking şi analize, care indexează active în valoare de aproximativ 16 mii de miliarde de dolari; LCH (instituţie care intermediază tranzacţii cu instrumente financiare); LSEG Technology.

Cu sediul central în Marea Britanie şi activităţi semnificative în America de Nord, Italia, Franţa şi Sri Lanka, grupul are un număr de aproximativ 4.500 de angajaţi la nivel mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *