Adrian Oros, ministrul desemnat pentru Agricultură, are un plan pentru a veni de hac pestei porcine: Începe cu decapitarea conducerii ANSVSA

Ministrul desemnat pentru Ministerul Agrculturii, Adrian Oros a declarat că prima măsură pe care o va luat, în noua sa calitate de  demnitar,  va fi una menită să combată pesta porcină. Oros a precizat că primul pas pe acest drum îl va constitui schimbarea conducerii Autorităţii Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), „pentru că de acolo a început totul”.

„Măsurile au fost luate incomplet şi tardiv. Ca să recapeţi încrederea populaţiei în instituţiile care trebuiau să ia măsuri va fi foarte foarte greu. Vom începe cu schimbarea conducerii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare, pentru că de acolo a început totul. Ei au avut cu totul alte preocupări în această perioadă. Actuala conducere a ANSVSA nu poate să facă faţă şi a demonstrat în doi ani de zile de când pesta porcină evoluează sălbatic la noi în ţară. Nici într-o ţară nu s-a înregistrat o asemenea extindere fulgerătoare şi total necontrolată”, a declarat Oros.

Mai mult, ministrul desemnat pentru Agricultură a precizat că are și o variantă proprie a proiectul de ordin prezent pe site-ul Ministerului Agriculturii, de care se va ocupa chiar în primele zile ale mandatului. Asta, în contextul în Oros preconizează că miercuri Comisia Europeană va decide restricţionarea comerţului cu carne de porc pentru toată ţara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *