AEP semnalează: În august, partidele au primit subvenții de 19,7  milioane lei, iar peste 50% din sumă a ajuns la PSD

Potrivit datelor Autorității Electorale Permanente (AEP), în luna august, partidele au primit  subvenții de 19,7 milioane de lei, din care, peste 50%, respectiv 11,2 milioane, au mers către PSD.

Din suma totală alocată ca subvenție partidelor, în luna august, PNL a primit 5,1 milioane de lei, iar USR a primit 1,5 milioane de lei,  ALDE a primit subvenții de 1,1 milioane de lei de la buget, iar PMP doar 726.973 lei.

Legislația modificată în 2018, prin Legea 34, respectiv reglementările privind cotele partidelor de la bugetul de stat, a dus la creșterea semnificativă a sumelor alocate partidelor. Modificarea a fost făcută la inițiativa trezorierului PSD, Mircea Drăghici, care acum este cercetat de DNA pentru modul în care ar fi folosit, în interes personal, banii din subvenția acordată social-democraților.
Subvențiile alocate în 2018 partidelor au crescute de peste 20 de ori, comparativ cu acum 10 ani, sumele actuale fiind mult peste rata inflației sau a creșterii PIB, potrivit unui raport Expert Forum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *