Afacerile aleşilor (2): Omul lui Bădălău, afaceri cu primăriile din circumscripţia electorală, prin soţie

Newsmaker vă prezintă afacerile în care sunt implicaţi aleşii neamului şi familiile acestora şi cum au mers ele de la momentul în care aceştia au ajuns în Parlament. Ordinea în care aceştia vor fi prezentaţi este alfabetică.

Nume: Alexandru Ioan Andrei

Circumscripţia: Girugiu

Funcţii: Preşedinte TSD Giurgiu, fost şef al Oficiului de Stat pentru Mărci şi Invenţii pe vremea guvernului Ponta

Avere:  teren Giurgiu, 7 apartamente, o casă, două credite

Soţia: Adeluţa Mădălina Andrei, fostă Ciobanu, avocat, asociată majoritară a firmei SC Euro Invest SRL Giurgiu – 95% şi SC Ignifire Expert SRL – 50%

Este unul dintre cei mai discreţi parlamentari din actuala legislatură, dar se poate lăuda cu afaceri de milioane de lei, prin intermediari. În cei patru ani de mandat, a avut doar patru intervenţii în Camera Deputaţilor, care însumează 3 minute şi 40 de secunde, dar a ocupat funcţii importante. A făcut deliciul internauţilor printr-un clip video postat iniţial pe pagina de socializare a PSD Giurgiu şi care a fost, ulterior, şters.

https://www.facebook.com/UtopiaGrup/videos/1125584744185867/

 

Alexandru Ioan Andrei este deputat de Giurgiu, la primul mandat, ales pe listele PSD, unde a ajuns în calitate de lider al tinerilor social-democraţi din judeţ. Înainte de asta, în 2015 a fost numit de Victor Ponta director general al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci şi demis la instalarea Guvernului Cioloş. Deputatul de Giurgiu este unul dintre cei mai bogaţi din actuala legislatură. Se poate lăuda cu 7 apartamente şi o casă.

Cea care aduce însă cei mai mulţi bani în casă este soţia sa. Adeluţa Mădălina. De profesie avocat, femeia este acţionar în două firme – SC Euro Invest SRL Giurgiu – unde deţine 95% din acţiuni şi SC Ignifire Expert SRL – 50%

SC Euro Invest SRL  a fost înfiinţată de soţia deputatului pe vreme cînd o chema Ciobanu Adeluţa Mădălina, deţinea pachetul majoritar de acţiuni al societăţii (95%) iar ascociat era  Chiran Tiberiu Ciprian care avea restul de 5% din acţiuni. Obiectul de activitate al firmei era lucrări de demolare şi pregătire a terenului. În 2011 apare pentru prima dată în documente ca Andrei Adeluţa Mădălina. În acelaşi an, extinde obiectul de activitate la proiecte imobiliare şi construcţii de autostrăzi şi înregistrare peisagistică. În 2013, în locul Adeluţei Mădălinei Andrei în firmă apare Daniela Ciobănoiu, tot din Giurgiu, alături de Tiberiu Chiran. O dată cu introducerea unui nou obiect de activitate, cresterea bovinelor de lapte, creşterea altor bovine, în 2015, apare un alt asociat – Şoava Paul Ionuţ. În acelaşi an, în august Adeluţa Mădălina Andrei reintră în firma, prin majorarea capitaului social. Ajunge să deţină  50% din acţiuni, Daniela Ciobănoiu are 45% şi Ionuţ Paul Şoavă are 5%. Un an mai târzou, Adeluţa Mădălina Andrei ajunge să deţină 95% din acţiuni, iar Daniela Ciobănoiu 5%.

Firma este prosperă. În ultimii ani a avut afaceri ce însumează aproape 10 milioane de lei.

Date financiare: SC Euro Invest SRL Giurgiu

2017 – cifră de afaceri: 3648122 de lei; profit: 358691 de lei; angajaţi:16

2016 -cifră de afaceri: 3146109 de lei; profit:  486492 de lei; angajaţi:21

2015 – cifră de afaceri: 2597854 de lei; profit: 606861 de lei; angajaţi:16

Sursa: Ministerul de Finanţe

Prin această firmă, soţia deputatului PSD a primit contracte de la primăriile din judeţ. Informaţiile se regăsesc în declaraţia de interese a alesului.

Astfel, în 2017, a avut contracte de lucrări cu primăriile din Roata de Jos, Găişeni, Schitu şi Toporu, toate din circumscripţia electorală a lui Alexandru Ioan Andrei.

În SC Ignifire Expert SRL – 50%, Adeluţa Andrei a devenit acţionară tot în 2015, în anul în care soţul ei primea funcţie la Bucureşti.  Firma fusese înfiinţată de partenerii ei de business – Daniela Ciobănoiu şi Ionuţ Paul Şoavă – şi avea cifre de afaceri modeste. În 2017, pe 7 august, societatea dă lovitura în afaceri. Încheie un contract de 393.808,30 de lei pentru un contract de lucrări cu Primăria Municipiului Giurgiu. În cifrele de afaceri nu se regăsesc însă aceţti bani, semn că lucrarea pentru care s-a angajat societatea nu s-a efectuat încă.

Date financiare: SC Ignifire Expert SRL

2017 – cifră de afaceri: 32952 de lei; pierdere: 4203 de lei; angajaţi:1

2016 -cifră de afaceri: 1667 de lei; pierdere: 8026 de lei; angajaţi:1

2015 – cifră de afaceri: 47315 de lei; profit: 20785 de lei; angajaţi:1

Sursa: Ministerul de Finanţe

Pe lângă contractele pe firme, soţia lui Ioan Alexandru Andrei a primit şi contracte în virtutea meseriei pe care o are.  Ea a încheiat mai multe contracte de asistenţă juridică cu primăriile din Letca Nouă, Clejani şi Malu, cel mai mare având valoarea de 40.000 de lei. Conform declaraţiilor de avere din anii precedenţi, legăturile de afaceri sunt permanente.

 

Sursa foto: cdep.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *