Afacerile lui Udrea din România se năruie

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, eliberată înainte de Crăciun din închisoarea din Costa Rica, are probleme cu afacerile din România. Ea a fost eliberată ca urmare a deciziei Curții Constituţionale a României care a decis că, din 2014 încoace, completurile de cinci judecători de la Înalte Curte au fost constituite ilegal.
Între timp, afacerile ei din România înregistrează un declin, precizează bugetul.ro. Udrea deţine 50% din părţile sociale ale Băi Boghiş SRL. În 2017, conform MFP, societatea a raportat pierderi de 507.059 de lei. La final de 2018, Băi Boghiş SRL a avut datorii la bugetul de stat în valoare 86.089 de lei. Totodată, la bugetul asigurărilor sociale de stat, societatea avea obligaţii fiscale restante în valoare de 58.784 de lei. De asemenea, la bugetul asigurărilor de sănătate, firma Elenei Udrea datorează 23.402 de lei, plus alţi 66 de lei – obligaţii restante la bugetul asigurărilor pentru şomaj.

O altă societate controlată de Elena Udrea este Agro Green Nana SRL. Aceasta a încheiat anul 2017 pe pierdere. Potrivit MFP, Agro Green Nana SRL a pierdut 3.828 lei. Mai mult, potrivit portalului instanţelor de judecată, ANAF îi pregăteşte lovitura de graţie Elenei Udrea, pentru a recupera datoriile din dosarul „Gala Bute”, în cazul în care va fi din nou condamnată, precizează bugetul.ro. Chiar dacă i-a acceptat contestaţia în anulare, sentinţa de condamnare fiind suspendată, statul s-a pus la adăpost. Astfel, la o lună după ce ÎCCJ a dispus admiterea contestaţiei în anulare şi după ce Tribunalul Bucureşti a decis retragerea cererii de extrădare din Costa Rica, ANAF a cerut instanţei numirea unui curator fiscal care să „administreze” averea Elenei Udrea, potrivit portalului instanţelor de judecată, informaţie ce a fost prezentată şi de jurnalul.ro. Elena Udrea şi Alina Bica au fost eliberate din închisoarea din Costa Rica după încheierea tuturor procedurilor legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *