AGENDA GLOBALĂ DE 1 APRILIE 2018

Deși anul acesta ziua de 1 aprilie s-a nimerit într-o duminică și în același timp cu Paștele catolic, liderii lumii nu au luat pauză de la a se ocupa cu cele mai presante treburi ale vieții lor de stat, dar și personală.

În SUA, Donald Trump și-a dat seama că nu poate evita implicarea sa în comisia condusă de fostul director FBI Robert Muller, așa că a decis să își aducă în echipă pe cineva obișnuit să fie pus în fața comisiilor de anchetă ale Congresului american – Hillary Clinton. După ce și-a cerut scuze pentru apelativul de Killary, Donald Trump a făcut și o donație generoasă în conturile Fundației Clinton ca și gest suplimentar de conciliere între cei doi foști candidați la alegerile din 2016. În contrapartidă, Hillary Clinton s-a oferit să o instruiască pe Melania Trump cum ar trebui să se comporte în fața camerelor de filmat atunci când va fi asaltată cu întrebări referitoare la infidelitatea lui Donald Trump și relația lui cu Stormy Daniels. Hillary Clinton a emis un comunicat de presă prin care își anunța entuziasmul pentru acest nou proiect în care va trebui să își folosească resursele și cunoștințele sale considerabile cu privire la soți infideli și președinți acuzați.

În Marea Britanie, guvernul condus de Theresa May a anunțat, prin intermediul site-ului oficial sputniknews.com, că Londra este pregătită să renunțe la principalele pretenții financiare din procesul negocierii BREXIT,  în schimbul unor promisiuni din partea UE că îl pot convinge pe Vladimir Putin să lase în pace agenții dubli ruși din UK. Theresa May și-a exprimat îngrijorarea privind posibilitatea că astfel de acțiuni ale regimului rus vor lăsa Londra fără oligarhi, într-un moment în care investițiile străine în UK sunt puse sub semnul întrebării.  Șefa executivului londonez a lansat și un apel către casa regală, solicitând membrilor celibatari ai acesteia să nu își mai aleagă parteneri de viață de peste ocean, deoarece relațiile cu SUA sunt oricum bune. În schimb, a continuat Theresa May conform sputniknews.com, celibatarii și celibatarele din dinastia britanică ar face mult mai bine să își găsească partenere și parteneri în Rusia. Vladimir Putin a aplaudat această inițiativă, menționând în cadrul unei scurte conferință de presă de 5 ore de la Kremlin, că aceste căsătorii angajate vor duce la crearea unei minorități ruse puternice în Londra, iar Moscova va fi oricând dispusă să sprijine această minoritate să își obțină independența.

Tot în Rusia, proaspăt reales președinte pentru un nou mandat, Vladimir Putin a hotărât să mulțumească poporului pentru acest vot de încredere, sens în care a făcut publice eforturile cercetătorilor ruși de a readuce la viață mamuții în Siberia. Vladimir Putin a pus la dispoziția tuturor agențiilor de știri din lume video și imagini cu prima îmblânzire a unui mamut sălbatic, realizată în premieră mondială doar de el. Evenimentul a fost urmat de o lansare de carte – ”Îmblânzirea mamutului – un ghid pentru toți occidentalii capitaliști”, pe care liderul de la Kremlin a scris-o chiar în timp ce își plimba mamutul în taigaua ce înconjoară Novosibirsk.

În China, președintele Xi Jinping a decis să implementeze o serie de reforme, menite a duce și mai departe poporul chinez pe calea democrației. După ani îndelungați de cercetări, specialiștii chinezi în proprietate intelectuală, au demonstrat că toate companiile vestice – Nike, Adidas, Apple, etc – au copiat fără niciun drept modele produse de companiile locale de renume – Nyke, Adidras, Mapple, etc. Pe cale de consecință, Xi Jinping a luat decizia de a impune companiilor americane o taxă suplimentară de import pentru produsele ce ajung pe piața chineză. Banii urmează să fie folosiți de Partidul Comunist pentru dezvoltarea industriilor tradiționale și a companiilor ancestrale chineze precum Nyke, Adidras sau Mapple.

În Coreea de Nord, liderul suprem a făcut un nou pas către concilierea cu Sudul, după ce a ordonat serviciilor secrete de la Phenian să răpească întreaga delegație de artiști K-pop care susțineau mai multe concerte în statul dictatorial. Analiștii presupun că autoritățile de la Seul au găsit această metodă pentru a se ocupa de inflația prea mare de artiști de k-pop din Coreea de Sud, găsind în vecinii lor de la nord un aliat excelent în acest sens. Cu o experiență în răpire, tortură și asasinate veche de trei regimuri dinastice dictatoriale, Coreea de Nord a apreciat implicarea sa în proiectul Sudului, mulțumind inclusiv pentru oportunitatea de a înregimenta noi tinere și tineri care să facă parte din echipele de fotbal, sport în care Kim Jong Un se pregătește să câștige cel de-al 7-lea Balon de Aur, într-un singur an, record absolut în domeniu.

Sursă foto: smeddum.blog

Acest articol reprezintă un pamflet și trebuie luat ca atare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *