”Agentul Smith”, nou virus informatic ce infectează milioane de smartphone-uri cu Android

Un virus informatic – intitulat ”Agentul Smith”, o trimitere la personajul din Matrix – a infectat aproape 25 de milioane de utilizatori ai sistemului de operare mobil Android, potrivit cercetătorilor în domeniul securităţiii cibernetice de la Check Point. După ce contaminează un smartphone, virusul duplică aplicaţiile existente pentru a face copii infectate, însoţite de multă publicitate.

Utilizarea lor devine, apoi, aproape imposibilă. Virusul ar putea, de asemenea, extrage informaţii personale de pe telefoane, precum date bancare sau discuţii private. Aplicaţiile cele mai vizate sunt cele foarte populare, precum WhatsApp.O parte a codului lor este înlocuită, ceea ce face o actualizare imposibilă.

Pentru a-şi atinge scopul, virusul trece prin appstore 9Apps, aplicaţia care permite utilizatorului să descarce şi să-şi actualizeze toate celelalte aplicaţii. În India, această aplicaţie este foarte utilizată. În această ţară, aproximativ 15 milioane de telefoane mobile au fost piratate. În Statele Unite, aproximativ 300.000 de smartphone-uri ar fi fost piratate, notează news.ro.

Instalat pe smartphone-uri Android, virusul a încercat de asemenea să se infiltreze în appstore al Google, însă în zadar. Pentru a evita orice atac, Check Point le recomandă utilizatorilor să evite orice appstore alternativ, care nu garantează o bună securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *