Agricultorii italieni, speriați de invazia de lăcuste

Milioane de lăcuste au invadat centrul Sardiniei şi provoacă îngrijorare în rândul agricultorilor din această regiune în care aproximativ 2.000 de hectare de teren au fost deja devastate de aceste insecte.

O invazie similară de lăcuste nu a mai fost înregistrată de peste 60 de ani în regiune, a declarat luni pentru La Stampa profesorul de entomologie Ignazio Floris de la Universitatea Sassari din Sardinia, relatează AFP.

Zona cea mai afectată în prezent cuprinde localităţile Nuoro, Ottana şi Orani, în centrul insulei, unde regiuni întregi sunt complet acoperite cu un covor de lăcuste, după cum a explicat Coldiretti, principala organizaţie agricolă italiană, care a tras luni un semnal de alarmă în cadrul unui comunicat.

Potrivit organizaţiei, exploataţiile agricole afectate de invazie sunt lăsate fără păşuni, iar fermele sunt invadate de lăcuste.

„Iunie şi iulie, dar şi august sunt luni favorabile pentru propagarea lăcustelor, care se dezvoltă pe terenuri necultivate, dar se deplasează şi pe cele cultivate pentru a se hrăni”, a precizat Coldiretti.

Organizaţia agricolă a adăugat că toate tratamentele aplicate pentru remedierea problemei ar fi în prezent ineficiente, singura soluţie fiind aratul terenurilor, în special a celor necultivate – locurile ideale pentru proliferarea lăcustelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *