Al 19 –lea deces de gripă. Vezi de ce nu se poate declara, încă, epidemie

Institutul Național de Sănătate Publică a confirmat, sâmbătă, încă un deces cauzat de virusul gripal, al 19 –lea din acest sezon. Victima este o femeie, în vârstă de 45 de ani, din Ialomița, nevaccinată antigripal.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus că România este în pragul unei epidemii de gripă, precizând că săptămâna trecută, cazurile de îmbolnăviri a depăşit  cu 20% numărul estimat, iar specialiștii au declarat debutul sezonului gripal. S-au înregistrat 1.155 cazuri de gripă clinică, față de 80 cazuri în 2018 în aceeeși perioadă a anului trecut, dar nu se poate declara, încă, epidemie, pentru că nu se îndeplinesc, pe moment, condițiile impuse de Organizația Mondială a Sănătății. Potrivit specialiștilor, ultima săptămână a fost epidemică, iar pentru declararea epidemiei trebuie să existe, succesiv, trei săptămână epidemice.

În acest sezon, ministerul Sănătății a achiziționat 1.300.000 de doze și până în acest moment au fost vaccinate prin cabinetele medicilor de familie 1.244.299 de persoane din categoriile de risc, care beneficiază de vaccinare gratuită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *