ALDE boicotează ședința de Guvern, iar Dăncilă a convocat ședință de URGENȚĂ pentru a decide dacă se desparte de Tăriceanu

Guvernul se reunește astăzi în ședință pentru a adopta rectificarea de buget, în condițiile în care săptămâna trecută aceasta a fost amânată, din cauza disensiunilor cu ALDE, partenerul de coaliție al PSD.

Conform unor surse politice, miniștrii ALDE vor boicota și nu vor participa la ședința în care se va adopta rectificarea bugetară, pe care nu o acceptă în forma finală. De altfel, ședința de luni a coaliției nu a mai avut loc. PSD va discuta relația cu cei la ALDE la ora 17.00.

ALDE amenință cu ieșirea de la guvernare, afirmând că nu este de acord cu rectificarea. Aceasta acordă bani primarilor, dar nu cât au dorit. Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, dorește să candideze la președinție, însă nu doar din partea ALDE, ci sprijinit și de PSD și Pro România. Victor Ponta, liderul Pro România, a cerut ieșirea ALDE de la Guvernare, iar PSD și-a desemnat deja propriul candidat la prezidențiale, respectiv premierul Viorica Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *