ALDE încearcă să dejoace planul lui Dăncilă de a ocoli Parlamentul. Vosganian: Oricine intră în Guvern pierde calitatea de membru ALDE

Varujan Vosganian a declarat că tentativa Guvernului de a evita un vot de încredere în Parlament prin ideea că şi-a păstrat structura politică este „un şiretlic care nu ţine nici din punct de vedere juridic, nici politic”. Acesta avertizează că oricine intră în Guvern nu va mai fi membru ALDE.

„Tentativa de a evita un vot în Parlament, sugerându-se că Guvernul şi-a păstrat structura politică, e un şiretlic care nu ţine nici din punct de vedere juridic, nici politic. E suficient timp ca respectivul să nu îşi piardă calitatea de membru ALDE. Nu există problema de a se face o strucută PSD-ALDE. Oricine intră în Guvern, pierde calitatea de membru ALDE”, a declarat, citat de Mediafax, liderul deputaţilor ALDE, Varujan Vosganian, miercuri, în Parlament.

Teodor Meleşcanu, propus de PSD, a fost ales, în plenul de marţi, preşedinte al Senatului, obţinând de abia în al doilea tur numărul necesar de voturi. Liderul grupului senatorilor ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat ulterior că intenţionează să sesizeze CCR pe acest subiect, deoarece alegerea lui Meleşcanu a fost făcută cu încălcarea Regulamentului Senatului care spune că un grup politic nu poate propune pentru funcţie doi senatori din acelaşi partid.

Joi, Teodor Meleşcanu a declarat, întrebat dacă ia în calcul reîntoarcerea în Guvern, în cazul în care nu va fi ales la şefia Senatului, că la ora actuală este cam dificil să ofere un răspuns foarte tranşant, precizând că momentan este în grupul senatorilor ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *