Alegeri legislative în Republica Moldova: Verificări interne la ambasada din Moscova

O echipă a Ministerului de Externe din Republica Moldova a descins marţi la sediul ambasadei moldovene din Moscova pentru „verificări interne”, pe fondul unor suspiciuni că Partidul Socialiştilor (de stânga, prorus), împreună cu preşedintele său informal, Igor Dodon, ar fi transformat ambasada într-un centru electoral al socialiştilor în perspectiva alegerilor parlamentare din 24 februarie, informează portalul Deschide.md.

Un purtător de cuvânt al MAE moldovean, Valeriu Rusu, a confirmat pentru portalul citat că „verificări interne” sunt în curs de desfăşurare la misiunea diplomatică din capitala rusă, promiţând să revină mai târziu cu detalii.

Surse din cadrul delegaţiei Chişinăului trimisă în control la ambasadă au declarat pentru Deschide.md că în cursul verificărilor s-a descoperit că într-un birou închiriat în clădirea misiunii activează o organizaţie ce pretinde că se ocupă cu problemele diasporei, în realitate fiind o organizaţie de tineret a Partidului Socialist, condusă de Olga Cebotari. Ea este responsabilă de propaganda electorală a socialiştilor (în Rusia) şi coordonează activitatea unui centru creat pentru diaspora moldoveană în Rusia, potrivit presei de peste Prut.

În activitatea sa, Olga Cebotari se bucură de sprijinul Tatianei Boghină, finanţată de către structuri din Federaţia Rusă. Şi aceasta îşi are biroul în ambasadă.

Toate aceste activităţi erau coordonate de ambasadorul Andrei Neguţă, un apropiat al preşedintelui prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon. Ambasada se transformase practic într-o filială a Partidului Socialist în Federaţia Rusă, notează Deschide.md. Andrei Neguţă a fost rechemat de la post în urmă cu cinci zile, dar preşedintele Igor Dodon a declarat că nu va semna decretul de rechemare a acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.